Kiuruveden Fysi-Askel

Terapiahevoset

''Hevonen antaa sinulle askeleet''

Terapiahevosen rooli on erityisen tärkeä terapiassa. Hevosen tulee olla luonteeltaan rohkea, rauhallinen, vuorovaikutukseen hakeutuva ja ystävällinen. Sen liikkeiden puhtaus, symmetrisyys ja sopivuus asiakkaalle sekä sen fyysinen terveys ovat tärkeitä terapeuttisten vaikutusten aikaansaamiseksi.


Kiuruveden Fysi-Askeleella on käytössä kolme kokenutta työhönsä pitkälle koulutettua terapiahevosta, sekä yksi koulutuksessa oleva, tuleva terapiahevonen. On muistettava, että hevonen on saaliseläin ja saattaa käyttäytyä yllättävissä tilanteissa lajityypillesesti, jolloin korostuu hevosen syvän luottamuksen merkitys terapeuttiin ja taluttajaan. Olemmekin käyttäneet valtavasti aikaa turvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin: hevosten hoitoon, koulutukseen, ympäristöön sekä resursseihin.


Tamorin Tähti, (Tamu)

22-vuotias suomenhevostamma, jolla on kokemusta terapiahevosen arvokkaasta työstä jo 10 vuotta.

Tamu on luonteeltaan kiltti, hauska, rohkea ja sosiaalinen ja sillä on pitkä rento käynti. Se ei hätkähdä pienistä tai isommistakaan risahduksista.

Tamu ottaa itsevarman luonteensa ansiosta vaikeimmankin fyysisesti vammautuneen asiakkaan rampilta selkäänsä kaikessa rauhassa ja kuuntelee tarkasti ratsastajan vointia. 

Zorro, (Zora)

20-vuotias, dalesinponitamma, joka on myös jo hyvin kokenut tehtyään terapioita 9 vuotta.

Satumainen Zora on luonteeltaan äärimmäisen kiltti ja lempeä. Kuntoutuja voi turvallisesti hoitaa sitä, vaikka Zora olisi vapaana. Zora ottaa hyvin asiakkaansa huomioon jokaisessa terapiatilanteessa. Sillä on erittäin hyvä käyntiliike.

Urhokka

14-vuotias suomenhevosruuna, on viiden vuoden ajan kypsynyt hienoksi terapiahevoseksi.

Urhokka on erittäin kiltti, nöyrä ja herkkä, pitkän jalostustyön helmi. Sen reipas ja ponteva käynti aktivoi hyvin kuntoutujaa. Kesäisin Urhokka ihastuttaa kuntoutujia uima- ja vesileikkitaidoillaan.

Princess Evenstar, (Sessa)

8-vuotias risteytysponi, tallin oma kasvatti, Zoran hurmaava tammavarsa.

Sessaa koulutetaan terapiahevoseksi, mutta sillä on jo 8-vuoden kokemus isäntäväen Matin ja Jaanan ”terapoinnista” ja ilon tuottamisesta kaikille.

Sessa on lumonnut meidät kaikki sosiaalisella, suloisella ja kiltillä olemuksellaan. Terapia-asiakkaamme ovat saaneet ihastella sen kasvua ja kehitystä sekä äidin ja tyttären välistä rakkautta. Ennen syntymää olimme päättäneet myydä sen, mutta nyt sen myynti on enemmän vitsi kaikkien huulilla.


In memoriam:

Vilottaja, tallimme ensimmäinen terapeutti, suomenhevonen joka oli luottohevosemme 16 vuotta.

Bygums Rit, (Rita),  vuonohevos-tamma, jonka lempeys ja kiltteys toivat iloa monelle terapiassa käyneelle uskomattomat 19 vuotta.

Tonava, reipas huzul-tamma,  jonka työkokemus oli 15 vuotta.

Aleksi, persoonallinen shetlanninponi, joka rakasti lapsia ja tekitöitä 10 vuotta.

Synod Libbet, (Lippe), upea liikkeinen welsh mountain-tamma, teki tallissamme terapioita 15 vuotta.

Temen-Virin (Tepsukka), kiltin suomenhevostamman taival päättyi aivan liian nopeasti vuoden terapiatyöskentelyn jälkeen äkilliseen sairaskohtaukseen.

Using Format